Vitaal Onbewuste

Organen, weefsels en cellen hebben een vorm van psyche die gehoorzaamt aan een universeel gevoel van zelfbehoud. Het Vitaal Onbewuste vindt zijn oorsprong in verschijnselen als cellulaire solidariteit, aanmaak van weefsels en immunologische weerstand. Kortom, in alles wat ervoor zorgt dat het levende systeem succesvol is. Het vitaal onbewuste is in syntonie met de levende essentie van het universum. De verstoring van deze syntonie is het begin van ziekte. Zo kan een genezingsproces  gezien worden als een beweging naar herstel van deze vitale syntonie.

Biodanza richt zich specifiek op het Vitaal Onbewuste. Dit is precies wat een zeer effectieve werking mogelijk maakt op de diepste niveaus van het menselijk levend systeem. Door de vivencia begint een kosmisch avontuur dat ons meeneemt naar vormen van geoptimaliseerd leven. De vivencia is de directe route naar het Vitaal Onbewuste.

In cellen ligt de kwaliteit van leven, levensduur wordt opgeroepen door het verlangen naar leven.
Het verlangen te willen leven kan worden gevoeld wanneer het genetisch potentieel wordt uitgedrukt.

Het stimuleren van de vijf potenties (expressie van de vijf lijnen van vivencia), is een manier om een positieve invloed op het Vitaal Onbewuste uit te oefenen.