Diana Zijlmans

Biodanza kwam 20 jaar geleden mijn leven binnen dansen met het gevoel van:” Ja dit is waar ik naar verlang “,  ik werd me bewust van dat verlangen door het oogcontact, de aanraking, mensen die ik nog nooit had ontmoet in mijn leven maar die zo vertrouwd voelden de aanwezigheid  in de ontmoeting zo bijzonder. Tederheid en schoonheid, de diversiteit en zelfverwerkelijking ontwikkelde zich en zijn nog steeds in ontwikkeling, zonder oordeel mezelf en de ander kunnen accepteren.

Langzaam ontdekte ik dat het affectieve netwerk van biodanza over vele werelddelen zich had verspreid, veel groter dan alleen die wekelijkse groep in Amsterdam, wat toendertijd de enige wekelijkse groep was in Nederland.

Het grote genot om een nieuwe taal te leren zonder woorden maar met bewegingen, aanraking, oogcontact een nieuwe wereld opende zich voor mij. Respect, vertrouwen en intimiteit herstelde zich om in afstemming met de ander te kunnen leven.

Daar ik graag mijn eigen ervaring door wilde geven ben ik de opleiding tot biodanza facilitator gaan volgen in Amsterdam en Brussel na jaren de wekelijkse groep met veel plezier te faciliteren was de volgende stap voor mij de opleiding tot didactisch leraar te gaan volgen in Milaan, Sao Paulo en Zuid Frankrijk.

 In 2008 is de school in Eindhoven gestart om de eerste facilitators op te leiden.

Samen met Beatrijs Engel begeleid ik nu de studenten van de 4e cyclus. Met heel veel plezier opleiden en zien hoeveel mensen hun leven verrijken met dit fantastische systeem.

Diana Zijlmans