International Biocentric Foundation
Biodanza® Sistema Rolando Toro School Eindhoven
 Biodanza seminar voor studenten van de SRT Biodanzaschool Eindhoven,
Biodanza facilitatoren, en studenten onder supervisie.words

Het Spreken in Biodanza
met
Hélène Jeanne Lévy Benseft
29, 30 april en 1 mei 2016


Introductie

Is het juist om de definitie van Biodanza te geven door te zeggen dat het een "non-verbaal" voorstel is? Onze praktijk als docent verplicht ons, met realisme, te zeggen van niet, want ons woord, net als onze houding en onze dansen, maken integraal deel uit van onze taal.

En die taal vormt een onlosmakelijk verbonden geheel in ons vermogen om bij de deelnemers van onze groepen die specifieke staat op te wekken die we "de vivencia" noemen.

Echter, de helderheid van de concepten die wij tot ontwikkeling brengen is niet voldoende om de schoonheidservaring die bij deze beleving hoort op te wekken. Net zoals de poëzie niet voldoende informatie geeft over een onderwerp dat vluchtig waargenomen wordt en een proces aanwakkert. Een dans kan nog zo geïntegreerd zijn, maar als zij niet vergezeld gaat met een duidelijke instructie, kan zij het pad tot integratie bij de ander niet openen.

We hebben de drie elementen: duidelijkheid, poëzie, realisatie.
 
Vanuit mijn eigen ervaring van vele jaren Biodanza beoefening, van de opleiding tot talrijke supervisies, is het me opgevallen dat het woord binnen Biodanza, net als in het gewone leven overigens, geen gemakkelijke zaak is. Er zijn veel docenten in opleiding die me hebben verteld over hun moeite, hun ontreddering soms, ten opzichte van de subtiliteit, de beheersing en vooral de verantwoordelijkheid bij het voeren van het woord. Wat gezegd is kan niet meer hersteld of weggeveegd worden.

Hoe voel je de juiste maat aan? Het woord dat raakt en dat opent? Dat alles verheldert en tegelijkertijd vrijlaat? Dat vergezelt en richting geeft zonder de leiding te nemen. Dat de geest verheft zonder hem de macht te geven? Dat de harten opent en verzacht zonder ze te verzwakken? 


Hélène Jeanne Lévy Benseft
Didactisch Leraar IBF
Directeur van de Rolando Toro School Méditerranée, France


Voor wie?:
Biodanza facilitators, studenten onder supervisie en studenten in het derde jaar van de Biodanza opleiding (met toestemming van de directeur van je school).

Datum:

29, 30 april en 1 mei 2016

Tijden:
vrijdag: 13:30u tot 19:00
zaterdag: 10:00u tot 19:00
zondag: 10:00u tot 18:00u


Investering:
€ 150.00

Bank Rekeningnummner:
IBAN: NL61 ABNA 0471 4790 20
BIC: ABNANL2A


Locatie:
SRT Biodanza School Eindhoven
Celsiusstraat 26b,
5621 BT Eindhoven

Aanmelding en informatie:
Stephen of Diana
Tel: 0031-(0)499-421344
GSM: 0031-(0)6-21645104 Diana
GSM: 0031-(0)6-11452169 Stephen
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.